Er gaat niets boven Groningen !

24 mei 2014  Bedenk alles wat je kunt verzinnen over kunst, wetenschap en muziek, maak daar verrassende combinaties van en verspreid ze over zestien bijzondere locaties in de binnenstad. Dan heb je De Nacht van Kunst & Wetenschap! En het beste nieuws? Op 24 mei 2014 is Groningen weer een hele nacht de bruisende hoofdstad van kunst en wetenschap. Schrijf het vast in je agenda! Het programma is nog niet rond, maar het belooft weer spectaculair te worden met ruim 200 acts. Enkele highlights kunnen we alvast verklappen. Zo staat er weer een groot hoofdpodium op de Vismarkt, waar je geniet van de beste muziek en is er natuurlijk een behoorlijke dosis wetenschap in de Kerk der Wetenschappen, die wordt mooier en indrukwekkender dan ooit tevoren…

Activiteiten Groningen

 

 

8 mei 2014 Gaat de grote “Meikermis” van start. Dit jaar maar liefst elf dagen een feest voor jong en oud in het gezellige centrum van de Martinistad. Spectaculaire attracties, waar de jeugd wordt uitgedaagd de sensatie te ondergaan, worden afgewisseld met nostalgische attracties. Voor elk wat wils.

22 juni 2014  vindt Streetball Masters Groningen plaats op de Grote Markt. De hoofdactiviteit is het  3 x 3 basketbaltoernooi. Nieuw dit jaar is het bedrijventoernooi. Naast het toernooi zijn er diverse side events voor deelnemers en toeschouwers. De aanvang van het toernooi zal rond 11.00 uur zijn met om 18.00 uur de afsluiting en prijsuitreiking.

14 juni 2014 Na een maandlang festiviteiten komt de viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen tot een einde. Om nog eenmaal met iedereen samen te komen en samen deze maand af te sluiten, vindt op 14 juni een groots slotfeest plaats. Samen met alumni, Stadjers, studenten en ommelanders kun je vanaf 20.30 uur genieten van optredens. Tijdens dit slotfeest is er voor ieder wat wils: lekker bijkletsen onder het genot van een drankje en heerlijke jazzmuziek op het Waagplein, meezingen en -swingen op de Grote Markt met topartiesten,

28 augustus 2014 Jaarlijks is het feest tijdens Groningens Ontzet. In 2014 wordt dat gevierd op donderdag 28 augustus. Op het programma staan onder meer de traditionele paardenkeuring, stripboekenmarkt, Drakenbootraces, kinderactiviteiten, Rabenhaupt Taptoe, vele muzikale optredens en ter afsluiting een grote vuurwerkshow in de Groninger binnenstad. In het Stadspark vindt de 160e editie van ’t Peerdespul plaats.